Βασίλισσα Ελισάβετ: Το απόγευμα το διάγγελμα του Καρόλου

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Στις έξι το απόγευμα ώρα Λονδίνου (20.00 ώρα Ελλάδος), αναμένεται, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, να απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄.

Κατά το βρετανικό δίκτυο «inews», το διάγγελμά του θα είναι προηχογραφημένο και σύντομο, αποτίοντας φόρο τιμής στη μητέρα του.

Ο Κάρολος δεν παίρνει διακριτικά θέση σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όπως υποστηρίζουν αναλυτές στο Sky News. Δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, και των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

«Αναρωτιέμαι τι είναι η παρέμβαση, πάντα πίστευα ότι πρόκειται για κίνητρο», είχε δηλώσει το 2018 στο «Prince, Son and Heir: Charles at 70». «Πάντα με ενδιέφερε να ανησυχώ για το τι συμβαίνει στις πόλεις, όπως έκανα πριν από 40 χρόνια και για τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι», είχε δηλώσει.

Υπενθυμίζεται πως ο 73χρονος Κάρολος έγινε βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Η σύζυγος του Καρόλου θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί (κι επισήμως) βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.