Αγία Πετρούπολη: Δημοτικοί Σύμβουλοι κατηγορούν τον Πούτιν για εσχάτη προδοσία

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αγία Πετρούπολη ζήτησαν από την Κρατική Δούμα να κατηγορηθεί ο Ρώσος Πρόεδρος για εσχάτη προδοσία και να παυθεί άμεσα από τα καθήκοντά του.

Αυτή η απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων πάρθηκε με αφορμή την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία. Την σχετική ανακοίνωση δημοσιοποίησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος του Σμολνίνσκογιε Ντμίτρι Παλιούγκα.

«Την απόφαση υποστήριξε η πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων», έγραψε ο Παλιούγκα, χωρίς όμως να προσδιορίσει πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «υπέρ».

Ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα το κείμενο της απόφασης και της έκκλησης προς τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας. Σε αυτήν υπογραμμίζεται πως στον πόλεμο «σκοτώνονται και μένουν ανάπηροι νέοι που είναι ικανοί να εργασθούν», από τις συνέπειες της εισβολής πλήττεται η οικονομία της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα ο πόλεμος οδηγεί στη διεύρυνση του συνασπισμού του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας.Ένας από τους βασικούς στόχους του πολέμου που είχε ανακοινωθεί ήταν η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά «επιτεύχθηκε το αντίθετο αποτέλεσμα», καθώς από τις 24 Φεβρουαρίου το Κίεβο έχει λάβει νέους εξοπλισμούς αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναγράφεται στο κείμενο της απόφασης.

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Θεωρούμε ότι η απόφαση του προέδρου Πούτιν για την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης βλάπτει την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της. Σε σχέση με αυτό σας παρακαλούμε ως βουλευτές της Κρατικής Δούμας να καταθέσετε πρόταση κατά του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία ώστε να απομακρυνθεί από το αξίωμα του» .

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.