Τραμπ: Έγγραφο για την πυρηνική άμυνα ξένης χώρας ανάμεσα σε αυτά που κατασχέθηκαν

©EUROKINISSI/NATO

Έγγραφο το οποίο αναφέρεται στην άμυνα ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της δυνατοτήτων, βρέθηκε κατά την έρευνα του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την Washington Post.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν αποκαλύπτει για ποια χώρα πρόκειται. «Έγγραφο που αναφέρεται στις ένοπλες δυνάμεις ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της δυνατοτήτων» βρέθηκε ανάμεσα στα διαβαθμισμένα έγγραφα που κατασχέθηκαν στην έρευνα των ομοσπονδιακών αστυνομικών στην έπαυλη του πρώην προέδρου, κατά την Post.

Την 8η Αυγούστου, το FBI ανέκτησε κούτες με πάνω από 11.000 κυβερνητικά έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων απόρρητων υλικών, που ο Ρεπουμπλικάνος δεν είχε παραδώσει στην προεδρία αφού εγκατέλειψε την εξουσία.

Ανάμεσα στα έγγραφα είναι 18 με διαβάθμιση «άκρως απόρρητο», 50 με διαβάθμιση «απόρρητο» και 31 με διαβάθμιση «εμπιστευτικό».

Τη Δευτέρα, μια δικαστικός ενέκρινε αίτημα του Τραμπ να ονομαστεί ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας προκειμένου να εξετάσει τα έγγραφα που κατασχέθηκαν την 8η Αυγούστου. Η απόφαση αυτή εμποδίζει τους ομοσπονδιακούς ερευνητές να τα αξιοποιήσουν στο πλαίσιο ποινικής έρευνας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.