Θεοδωρικάκος: Στον Έβρο αύριο για περιοδεία στην περιοχή επέκτασης του φράχτη

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει τηνΤρίτη 6 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παρών θα είναι και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα ενημερωθεί για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τη φύλαξη των συνόρων και το σχέδιο «Ακρίτας».

Ο Υπουργός θα ξεκινήσει από το περιφερειακό κέντρο του Αεροδρομίου και θα μεταβεί στις Φέρες, για την παραλαβή 5 οχημάτων για τις αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης των συνόρων. Θα έχει συναντήσεις με τις ειδικές ομάδες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους παράγοντες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και στην συνέχεια θα επισκεπτεί το Φυλάκιο 126, από το οποίο θα αρχίσει η νέα επέκταση του φράχτη, ενώ θα επισκεφθεί και την νησίδα του Έβρου, στην οποία βρέθηκαν οι 38 μετανάστες.

«Πρέπει να δώσουμε σε όλους τους εταίρους μας να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας είναι τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι «η θωράκιση τους έχει κορυφαία στρατηγική σημασία».

Επανέλαβε, ότι τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και την εργαλειοποίηση των ανθρώπων από την Τουρκία είναι πολύ έντονο και η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2020.

«Αν η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, μόνο τον Αύγουστο θα είχαν εισέλθει στη χώρα πάνω από 35.000 παράτυποι μετανάστες» είπε ο Υπουργός και τόνισε ότι η κατασκευή άλλων περίπου 140 χιλιομέτρων φράχτη θεωρείται ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.