ΗΠΑ: Ο Πούτιν θέλει να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να μεταφέρει τον πόλεμο και στην Υπερδνειστερία, σύμφωνα με την επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο Ρώσος πρόεδρος σχεδιάζει μακροχρόνιο πόλεμο, αφού πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της Ευρώπης θα χάσουν την αποφασιστικότητά τους.

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία. Μια ρωσική νίκη στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο» δήλωσε η διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς.

«Ο Πούτιν πιθανότατα θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία για να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε.

«Εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της οποίας εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς. Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά μόνο αν οι ΗΠΑ αντιμετωπίσουν “υπαρξιακή απειλή”», υποστήριξε, σύμφωνα με το AFP.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.