Ακάρ: Το ΝΑΤΟ να δει τις ενέργειες της Ελλάδας

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο ίδιος σημείωσε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα. Τόνισε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας, που, κατά τον ίδιο, παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλειστο ΝΑΤΟ και στα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας αρχεία των ραντάρ που «καταγράφουν την παρενόχληση της Ελλάδας στα τουρκικά αεροσκάφη με το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300», κατά την ίδια.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, τα αεροσκάφη F-16 «που επιχειρούσαν υπό τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας πτήσεις αποστολής σε διεθνή εναέριο χώρο στη Μεσόγειο, παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που σταθμεύει στην Κρήτη στις 23 Αυγούστου.

Το ραντάρ εντοπισμού στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 εγκλώβισε F-16, το οποίο εκτελούσε πτήση αποστολής σε ύψος 10.000 ποδών δυτικά της νήσου Ρόδου, με πύραυλο εδάφους-αέρος».

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί αξιωματούχοι, από την άλλη πλευρά, επέλεξαν να διαψεύσουν τη συμπεριφορά αυτή, η οποία περιγράφεται ως “εχθρική πράξη” στους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας ετοιμάζεται να στείλει εικόνες με τα ίχνη των ραντάρ, οι οποίες «αποδεικνύουν» το «κλείδωμα» από το σύστημα S-300.

Τις τουρκικές διαρροές διέψευσαν κατηγορηματικά πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.