Ουκρανία: Η Σουηδία έστειλε νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας

©unsplash

Η Σουηδία παρέδωσε στην Ουκρανία νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και βλήματα πυροβολικού.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ, η Σουηδία έστειλε αμυνητική βοήθεια στην Ουκρανία. «Θαυμάσια νέα από τη Σουηδία: το 7ο στρατιωτικό πακέτο βοήθειας, με πυρομαχικά για το πυροβολικό, θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό», έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός αξιωματούχος, ευχαριστώντας τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Σουηδίας. «Μαζί θα αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Παράλληλα και οι ΗΠΑ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε ότι (οι Ουκρανοί) θα έχουν τα μέσα για να κερδίσουν τη μάχη επί του πεδίου και για αυτό (…) έχουμε ήδη υποσχεθεί περισσότερα από 13 δισεκ. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια για τις ουκρανικές δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις» είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, που διαχειρίζεται τα θέματα άμυνας και διπλωματίας στον Λευκό Οίκο.

Ο Κίρμπι σχετικά με την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στην περιοχή της Χερσώνας, μιας από τις λίγες μεγάλες πόλεις που έχουν καταλάβει η Ρώσοι, δεν θέλησε να τοποθετηθεί πραγματοποιώντας μόνο ένα σχόλιο. «Αφήνουμε τους Ουκρανούς να μιλήσουν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και για την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων, είτε είναι επιθετικές, είτε αμυντικές», είπε

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.