Ταξιδέψτε στη Σικελία από την οθόνη σας

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, τριπλάσια σε μέγεθος από την Κρήτη, με τις πρώτες εικόνες που βλέπει κανείς από ψηλά να συνδυάζουν μία άγρια και παράλληλα πρωτόγνωρη ομορφιά.

Η Catania χτίστηκε και απλώθηκε κάτω από την Αίτνα, με τους κατοίκους να έχουν μάθει να αγαπούν το ηφαίστειο και να το φοβούνται ταυτόχρονα.

Ο via Etnea είναι ο δρόμος που συνδέει την Piazza del Duomo με τους πρόποδες του ηφαιστείου της Αίτνας. Διασχίζοντάς τον θα γνωρίσεις όλη την ομορφιά αυτής της πόλης. Πρόκειται για ένα δρόμο γεμάτο ζωή, ενώ το μήνα Σεπτέμβριο πραγματοποιείται εκεί ένα φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου.

Η Piazza del Duomo που βρίσκεται λίγο παρακάτω είναι η πιο χαρακτηριστική. Στη μέση υπάρχει το σιντριβάνι του ελέφαντα και η εκκλησία της Santa Agata. Στο τελείωμα της πλατείας, συναντάς την περίφημη ψαραγορά της πόλης με τις χρωματιστές ομπρέλες επάνω, που δίνουν ένα χρώμα ανατολίτικο και μια ζεστασιά που οι άνθρωποι εδώ την προσφέρουν απλόχερα.

Φεύγοντας από την Catania, αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την Taormina. Πρόκειται για μια πόλη χτισμένη ψηλά στο Monte Tauro (λόφο του ταύρου) και έχει πανοραμική θέα στο Ιόνιο που απλώνεται κάτω .

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.