Το απόλυτο outsider μια ανάσα από τη Downing Street (βίντεο)

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, καθώς στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Λονδίνου) της ερχόμενης Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου τα περίπου 180.000 μέλη του κόμματος θα αποκαλύψουν ποιος είναι ο εκλεκτός τους για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον.

Οι βασικές θέσεις των δύο υποψηφίων

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το άλλοτε «χρυσό αγόρι» των Τόρις, με τη ζηλευτή μόρφωση, τη δισεκατομμυριούχο σύζυγο, τον μεγιστάνα πεθερό και την τεράστια περιουσία, Ρίσι Σούνακ να χάνει από το outsider, τη Λιζ Τρας που μόλις και μετά βίας, την ύστατη στιγμή κατάφερε να μπει στον τελικό.

«Σημαία» της είναι ότι έχει δεσμευτεί να μειώσει τους φόρους (λέει ότι έχει έτοιμο σχέδιο για μείωση της φορολογίας κατά 30 δισεκατομμύρια λίρες), υπόσχεση που εξαρχής σαγήνευσε τους Συντηρητικούς, οι οποίοι ονειρεύονται μια μικρότερη κυβέρνηση, χαμηλούς φόρους και ένα σκληρότερο Brexit.

«Ολίσθημα» θεωρήθηκε η απάντηση της ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το εάν είναι φίλος της Μ. Βρετανίας ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν κάτι που, όπως είπε, θα το κρίνει από τις πράξεις και όχι από τα λόγια του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.