Μητσοτάκης για ενέργεια: Τα μέτρα θα είναι μετρημένα, οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το μήνυμα ότι η Κυβερνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους pολίτες αλλά τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τη ΔΕΘ θα είναι «μετρημένα» έδωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ,με την εισήγησή του προς το υπουργικό συμβούλιο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και είχε απεύθυνση και στους Πολίτες.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εξαντλούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια, χωρίς να τα καταργούμε” και πρόσθεσε: “Υπομονή ως τη ΔΕΘ. Εκεί θα παρουσιάσω το σχέδιο μας για τον κρίσιμο χειμώνα, τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία και την Ελλάδα του 2030».

«Η δουλειά μας τρέχει και απόλυτη προτεραιότητα είναι η ενεργειακή κρίση και η αναγκαιότητά της. Δεν πρέπει να κρύψουμε από τους πολίτες την διάσταση αυτής της απειλής. Είναι μια απειλή που έχει κοινά με την πανδημία. Είναι παγκόσμια και ασύμμετρη», πρόσθεσε.

«Έχει έρθει η ώρα να υλοποιηθούν όλα όσα είχα εισηγηθεί πριν από 7 μήνες. Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεση της τιμής του από το ηλεκτρικό ρεύμα. Λυπάμαι γιατί υπήρξε καθυστέρηση. Είχα μιλήσει για το δυσκίνητο υπερωκεάνιο της Ευρώπης και είχαν υπάρξει αντιδράσεις και τώρα λέω μετά και τις δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, κάλλιο αργά παρά ποτέ», τόνισε σε για τη στάση της ΕΕ και ζήτησε κοινή απάντηση απέναντι στην Κρίση.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στις προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και στην Τουρκία, την οποία κατηγόρισε για τη στάση της στο Μεταναστευτικό. ««Εμείς προστατεύουμε τα σύνορά μας, να κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.