Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες που προτείνει το Action24Press

Νίκος Πορτοκάλογλου & ΦΑΤΜΕ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, έρχεται στο City Garden Festival για μία μοναδική συναυλία με τους Φατμέ.

Πολλοί φίλοι του συγκροτήματος που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο Ηρώδειο για να γιορτάσουν μαζί του τα σαράντα χρόνια του στο τραγούδι, το ζήτησαν με θέρμη και επιμονή κι έτσι θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους για μια τελευταία φορά μέσα στον Σεπτέμβριο: θα εμφανιστεί μαζί του για ένα μικρό αλλά χορταστικό στιγμιότυπο, το θρυλικό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80, με το οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του, οι μοναδικοί Φατμέ.

Όπως λέει ο Νίκος Πορτοκάλογλου: «Μου φαίνεται απίστευτο πως έχουν περάσει 40 χρόνια από τον πρώτο μας δίσκο και 33 χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε μαζί ζωντανά. Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα που γιορτάζω φέτος την αρχή της διαδρομής μου αλλά και τα γενέθλια του συγκροτήματος έχοντας δίπλα μου τον Οδυσσέα Τσάκαλο, τον Μιχάλη Μουστάκη και τον Μίμη Ντούτσουλη. Φίλοι, συμμαθητές και συνοδοιπόροι στα πρώτα μου βήματα και στην καρδιά μου για πάντα»

Μία γιορτινή μουσική παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που τα συνδυάζει και στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, γίνεται η παρέα όλων μας κάθε Τετάρτη μέσα από την πολύ επιτυχημένη εκπομπή «ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ» στην ΕΡΤ1. Εμπνευστής και δημιουργός της εκπομπής, ο ίδιος, συναντά εκλεκτούς καλεσμένους και μοιράζεται πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, στήνοντας κάθε εβδομάδα μια μοναδική τηλεοπτική συναυλία.

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι. Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε δια χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου, με το κινητό του, στο αγαπημένο του Πήλιο, σε συνδυασμό με εικαστικά παιχνίδια από την δημιουργική ομάδα της Foss Productions.

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. «Τρία λεπτά και κάτι» ο τίτλος του νέου της άλμπουμ που κυκλοφορεί από την Panik Records, με πολλούς σημαντικούς συντελεστές κι έναν φρέσκο ήχο που αγκαλιάζει τα λαϊκά και έντεχνα στοιχεία της και δένει αρμονικά με τα τραγούδια και την αισθητική του Νίκου.

Ο Βύρων Τσουράπης, σταθερός συνεργάτης του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, εξαιρετικός μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Φέτος, ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του και τα δικά του πολύ ιδιαίτερα και δυναμικά τραγούδια από το νέο του δίσκο «Λέξεις Μακρόσυρτες».

Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι ”Ευγενείς Αλήτες”.

Nίκος Πορτοκάλογλου : φωνή, κιθάρα
Βίκυ Καρατζόγλου : φωνή,
Βύρων Τσουράπης : μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Θανάσης Τσακιράκης : τύμπανα, φωνή
Ηλίας Λαμπρόπουλος : βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή
Χρήστος Παπαδόπουλος : κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή
Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
CITY GARDEN FESTIVAL by Christmas Theater

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 21.00

Vienna Mozart Orchestra

Ζήστε ένα μουσικό ταξίδι στην Βιέννη, με την Ορχήστρα που παρουσιάζει τις παραστάσεις της με τα αυθεντικά κοστούμια της εποχής που έζησε και μεγαλούργησε ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Η Διάσημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο!

Ζήστε την μαγεία της μουσικής κάτω από την Ακρόπολη με την αυθεντική  Vienna Mozart Orchestra!

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν ένα ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής.

Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες, για να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και να μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης..

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών.

Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, και συγκεκριμένα στο Golden Hall της Musikverein, στο Wiener Konzerthaus και στο Great Hall του Hofburg (Αυτοκρατορικό ανάκτορο).

Οι πενήντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.

Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. .O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος…

Ζήστε μια αξέχαστη βραδιά κάτω από την Ακρόπολη!

Το Ηρώδειο θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει μια από τις πιο διάσημες ορχήστρες της Βιέννης, η Ορχήστρα Μότσαρτ.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΤΣΑΡΤ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΟΛΙΣΤ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΗΡΩΔΕΙΟ

ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Μια καλοκαιρινή γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα και γιορτάζει μαζί μας την δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη.

Όπως εξηγεί: «Πριν από λίγο καιρό, βρήκαν στη Γερμανία μια φλογέρα 20.000 ετών. Οι άνθρωποι έφτιαχναν μουσική πριν καλά καλά διαμορφώσουν γλώσσα. Να γιατί η μουσική έρχεται από ένα βαθύτερο μέρος μέσα μας και είναι πολύ πιο δυνατή από τις λέξεις..»

Η συναυλία του στο City Garden Festival by Christmas Theater περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα».

Παράλληλα ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει και την αγαπημένη του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» και περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη. Μωσαϊκό από Χριστιανούς Εβραίους και Μουσουλμάνους πριν από τον πόλεμο του 90 το Σεράγεβο είχε την ποικιλία και την ανοιχτή ματιά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που είχε να δώσει πολλά στα πιο ανήσυχα παιδιά της. Αυτή είναι και η αφετηρία του Three Letters from Serajevo .

Η μουσική των Βαλκανίων έρχεται στην Αθήνα. Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς λατρεύει την Ελλάδα και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη χώρα μας ετοιμάζοντας μια γιορτή γεμάτη αγάπη. Όπως λέει: «Θα ήθελα να σας πω κάτι. Είστε τόσο τυχεροί που έχετε γεννηθεί σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα για να παραπονεθεί κανείς, αλλά σκεφτείτε λίγο την ιστορία σας, το φως, τη θάλασσα. Και μόνο το άκουσμα της λέξης «Ελλάδα» σε κάνει να χαμογελάς από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι..»
Μαζί του θα έχει όπως πάντα τη μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών.

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Γιώργος Περρής

(Απόσπασμα από προηγούμενη συναυλία τους)

Η διαχρονική σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, , στο Faliro Summer Theater την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου σε μία συναυλία γεμάτη από δυνατά τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε στις συναντησεις μας!

Δε χρειάζονται ιδιαίτεροι πρόλογοι και συστάσεις για την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Πρωταγωνιστεί στην μουσική σκηνή της χώρας μας εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έχει ένα ζηλευτό ρεπερτόριο με δεκάδες επιτυχίες που γίνανε μέχρι και συνθήματα, έχει ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο με την μουσική και τα τραγούδια της κι έχει εμφανιστεί σε εμβληματικούς χώρους εντός κι εκτός συνόρων.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές αλλά και ερμηνευτές, εντός κι εκτός Ελλάδος και τέλος έχει μια τεράστια ερμηνευτική γκάμα που της επιτρέπει να είναι τόσο ποπ όσο και λαϊκή τραγουδίστρια, τόσο τζαζ όσο και ρεμπέτισσα. Όλα αυτά – και πολλά ακόμα – είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
 
Καταξιωμένος ως ο νεότερος διεθνής τραγουδιστής της χώρας μας, ο Γιώργος Περρής έγινε ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που συνδέθηκε με τα βραβεία Grammy καθώς τον επέλεξαν ως έναν από τους επιδραστικότερους τραγουδιστές της παγκόσμιας μουσικής.

Το τραγούδι του “Καρδιά κοίτα” από την συνεργασία του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου κέρδισε τις καρδιές του κοινού και ξεπέρασε τα 3 εκατ. προβολές στο YouTube. 

Έχει συνεργαστεί με τον Michel Legrand και την Lara Fabian, ενώ το τηλεοπτικό του αφιέρωμα “A Sunset In Greece” ξεπέρασε τους 120 εκατ. τηλεθεατές στην Αμερική. 
 
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής πρωτοσυναντήθηκαν μουσικά στην εκπομπή “Μουσικό Κουτί” του Νίκου Πορτοκάλογλου τον Φεβρουάριο του 2021. Το ταίριασμα τους στην εκπομπή ήταν υπέροχο και αποφάσισαν να στήσουν μία συναυλία γεμάτη μεγάλα τραγούδια, κέφι αλλά και συγκίνηση. Με τις φωνές τους να παντρεύονται σε όμορφα ντουέτα αλλά και προσωπικές στιγμές γεμάτες φως, υπόσχονται να μας παρασύρουν σε μία σειρά από μαγικές βραδιές.
  
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Περρής, Λήδα Ρουμάνη
 
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο)
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα)
Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο, πλήκτρα)
Νίκος Μέρμηγκας (λαύτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο)
Δημήτρης Στασινός (κιθάρες)
Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο)

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη
Φωτογράφος : Γιώργος Καλφαμανώλης
Art director Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Content Creation and Digital Marketing : B2SQUARE

ΙΝFO

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ

‘‘Πάρε με αγκαλιά και πάμε’’

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

FALIRO SUMMER THEATER

Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO

Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, 10445

 Ώρα έναρξης: 21:30

Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20:30

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.
Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά αφορμή για μια συναυλία γιορτή για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η αφορμή παρόλα αυτά είναι τα 3 χρόνια από τον θάνατο του, αλλά και η επιθυμία συναδέλφων – φίλων του να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.

Συμμετέχουν οι:
ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΑΡΑΤΖΟΛΗ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΑΝΤΙΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΙΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΜΙΡΕΛΛΑ ΠΑΧΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, STEVE TESSER, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μαζί τους επι σκηνής παίζουν, οι φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη μουσικοί: Άκης Αμπράζης: μπάσο, υπεύθυνος ορχήστρας, Νίκος Καλαντζάκος: πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση, Steve Tesser: ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, τραγούδι, Άκης Γαβαλάς: τύμπανα, κρουστά, Ηλίας Λαμπρόπουλος:  γκάιντα, βιολί, κλαρίνο, τρομπέτα, μπαγλαμάς. 
Υπεύθυνοι ήχου: Γιώργος Καραγιαννίδης, Ανδρέας Κουταλάς
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 19.30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.