Τη διεύρυνση της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή από το 2016 προανήγγειλε ο Καστανίδης

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Τη διεύρυνση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 2016 προκειμένου να ερευνηθούν και οι καταγγελίες του ΚΚΕ προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ τόνισε στη συζήτηση στη Βουλή πως η εξεταστική διερευνα συγκεκριμένες υποθέσεις για να προσθέσει «η εξεταστική θα ερευνήσει τις υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, άλλων προσώπων ενδεχομένως της ίδιας περιόδου αλλά και την υπόθεση του ΚΚΕ».

Παράλληλα, ο ίδιως υποστήριξε ότι αν κατά την πορεία των εργασιών προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία, θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση του ερευνητικού πεδίου.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης. ξεκαθάρισε ότι η πλειοψηφία θα δηλώσει «παρών» στην σχετική ψηφοφορία.

«Θεωρούμε χρήσιμο να υπάρξει επέκταση στο παρελθόν όχι για συμψηφισμούς ή για να παραγκωνιστεί το μείζον που είναι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ» είπε ο Δημήτρης. Καιρίδης για να προσθέσει ότι «ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε θύμα βάναυσης παραβίασης της ιδιωτικότητάς του».

Την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

ΤηνΠέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τις ακροάσεις όσων σχετίζονται με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.