Live streaming η παρέλαση στη Ρωσία

©Bluesnap – Pixabay

Δείτε live τη παρέλαση στη Ρωσία για την Ημέρα της Νίκης. Η 9η Μαΐου εκτιμάται πως θα είναι καθοριστική ημερομηνία για τη συνέχιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στον Πούτιν και την Κόκκινη Πλατεία, εκεί όπου ο Ρώσος πρόεδρος θα εκφωνήσει την περίφημη ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης.

Η 9η Μαϊου είναι η μέρα που τα ρωσικά στρατεύματα θριάμβευσαν επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που τιμάται με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση.

Φέτος, καθώς συνεχίζεται η επίθεση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, η ημέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλοι αναμένουν να ακούσουν την ομιλία τουυ Ρώσου προέδρου. Ο Πούτιν αναμένεται να προειδοποιήσει τις χώρες της Δύσης για την «Ημέρα της Κρίσης», παρουσιάζοντας τον οπλισμό της χώρας του.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 8/5, ο Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα κερδίσει.

«Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν στις ευχές στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους. «Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους».

Τέλος, ο Πούτιν ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.