Κατακραυγή για τον βομβαρδισμό του σχολείου στο Λουχάνσκ [vid]

©neelam279 – Pixabay

Οργή έχει προκαλέσει η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων σε ένα σχολείο – καταφύγιο στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους. Όπως δήλωσε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης του Λουχάνσκ, 60 άτομα παραμένουν κάτω τα συντρίμμια, ενώ υπάρχη έντονη ανησυχία πως είναι νεκροί.

Ο Γκαϊντάι τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολείο στο οποίο βρίσκονταν περίπου 90 άνθρωποι, με τους τριάντα να έχουν διασωθεί. «Επτά από αυτούς είναι τραυματισμένοι. Εξήντα άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πεθάνει κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ρωσία διέπραξε αυτό το βάναυσο έγκλημα πολέμου λίγο πριν από την Ημέρα Μνήμης και Συμφιλίωσης, επαναλαμβάνοντας συνεχώς την τραγωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σταματήστε τον ρωσικό Πόλεμο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι έχει μείνει άφωνος από τους βομβαρδισμούς. «Κάθε ημέρα αυτού του πολέμου ο ρωσικός στρατός κάνει κάτι που με αφήνει άφωνο. Αλλά μετά, την επομένη, κάνει κάτι άλλο που σε κάνει να νιώθεις ξανά με τον ίδιο τρόπο», σχολίασε ο Ζελένσκι σε νυχτερινό του διάγγελμα το Σάββατο. Στοχευμένες επιθέσεις εναντίον μουσείων – ούτε καν οι τρομοκράτες δεν θα το σκεφτόντουσαν αυτό. Αλλά εναντίον αυτού του είδους του στρατού πολεμάμε», υποστήριξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.