Οι 5 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

©Pixabay

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έδειξε πως ο βαθμός της ασφάλειας μιας πόλης και μιας χώρας μπορεί να αλλάξει ξαφνικά.

Κάποιες πόλεις έχουν ένα βαθμό επικινδυνότητας παραπάνω σύμφωνα με το insidermonkey.com, με τα δεδομένα πριν την έναρξη του πολέμου.

Ακολουθούν οι πέντε πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη.

Μιτρόβιτσα, Κόσοβο

Γνωστή για βίαιες διαδηλώσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, η Μιτρόβιτσα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το crisisgroup, στην πόλη παρατηρείται λαθρεμπόριο και παρενοχλήσεις, ενώ δεν λείπουν και οι μικροκλοπές.

Σόφια, Βουλγαρία

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι γνωστή για τα μικροαδικήματα. Σύμφωνα με την αναφορά Osac, τα πιο συχνά εγκλήματα είναι οι ληστείες και οι κλοπές αυτοκινήτων και ΑΤΜ.

Τιφλίδα, Γεωργία

Βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πόλη από το 2008, με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας. Το 2016 το 40,5% των εγκλημάτων πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα, με τα πιο συνηθισμένα να είνα αυτά που σχετίζονται με ναρκωτικά, η παρουσία συμμοριών και η τρομοκρατία.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Λόγω των πολλών περιστατικών μικροκλοπών και επιθέσεων με μαχαίρι, το Λονδίνο δεν είναι μια πόλη για κάποιον που θέλει να αισθάνεται ασφαλής. Περισσότεροι από το 30% των κατοίκων της πόλης έχουν πέσει θύματα επίθεσης και ληστείας κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Στο Λονδίνο καταγράφηκαν 222.000 περιστατικά εγκλήματος το 2019-2020.

Μπράντφορντ, Ηνωμένο Βασίλειο

Με ετήσιο δείκτη εγκληματικότητας 177%, το Μπράντφορντ είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη. Εγκλήματα βίας φτάνουν το ποσοστό του 38%.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η βία και τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι αυτά που διαπράττονται πιο συχνά στην πόλη για το 2019-2020, με 5% αύξηση των καταγγελιών το καλοκαίρι του ’21.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.