Ολυμπιακός: Πρόκριση-θρίλερ στα πέναλτι με «λυτρωτές» Βαλμπουενά και Βατσλίκ

EUROPA LEAGUE / ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ένα παιχνίδι-«θρίλερ» που κρίθηκε στα πέναλτι (2-2 το σκορ σε κανονική διάρκεια και παράταση) ο ολυμπιακός επικράτησε με 4-3 της Σλόβαν στη Μπρατισλάβα και προκρίθηκε στα playoffs του Europa League.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 (όπως και το πρώτο ματς στο Φάληρο) με τους ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ με τον Ζιγκερνάγκελ (51’) και τη Σλόβαν να ισοφαρίζει με τον Σάπονιτς στο 94ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην παράταση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1, όταν μετά από σέντρα του Εμβιλά, ο Μασούρας πάσαρε με το κεφάλι στον επερχόμενο Καμαρά, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-2 (103’). Ωστόσο, η Σλάβια έκανε με τον Γκριν (108’) το 2-2 και έστειλε τις δύο ομάδες στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι.

Ο Βαλμπουενά ευστόχησε στην τελευταία εκτέλεση και «χάρισε» στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για να συνεχίσει στο Europa League, αφού προηγουμένως ο Βατσλίκ απέκρουσε το πέμπτο πέναλτι των Σλοβάκων. Sτα playoffs του Europa League o Ελληνας πρωταθλητής θα βρει μπροστά του τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η εξέλιξη των πέναλτι:

Ραμίρες 1-0

Κούντε άουτ

Σάπονιτς 2-0

Μπουχαλάκης 2-1

Κούτσκα άουτ

Μασούρας 2-2

Γκριν 3-2

Αβιλα 3-3

Τσακβεντάτζε απόκρουση Βατσλίκ

Βαλμπουενά 3-4

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΛΟΒΑΝ: Τσόβαν, Κάσια, Άμπενα, Ντε Μάρκο (69′ Άγκμπο), Πάουστσεκ (90′ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90′ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμχραλ (85′ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69′ Σάπονιτς), Γκριν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85′ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς (80′ Μανωλάς), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68′ Αγκιμπού Καμαρά), Αραμπί (68′ Τικίνιο (91′ Κανέ (110′ Βαλμπουενά)

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.