Μαρτσένκο: Zητά πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο

©neelam279 – Pixabay

Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σέρχιι Μαρτσένκο ζήτησε την επιβολή ενός διεθνούς εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο Μαρτσένκο τόνισε ότι η Ουκρανία δυσκολεύεται να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, προσθέτωντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την ταχύτητα με την οποία έρχεται η βοήθεια από το εξωτερικό.

«Το κύριο ζήτημα είναι ένα πλήρες εμπάργκο στην αγορά φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να γίνει δουλειά και στο οποίο εργάζονται ενεργά οι ουκρανικές αρχές», υποστήριξε. «Αυτό θα καταστήσει δυνατό να αφαιρεθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του πολέμου».

Τα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις χώρες της Δύσης έχουν περιορίσει την ρωσική οικονομία των 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, η στρατιωτική βοήθεια έχει βοηθήσει την Ουκρανία να αντισταθεί και να δυσκολέψει τις προσπάθειες των Ρώσων,

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της χώρας του, ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας υποστήριξε: «Τώρα ουσιαστικά δεν ισοσκελίζουμε τον προϋπολογισμό για το λόγο ότι τα έσοδά μας αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, καλύπτουν μόνο το 54% των εξόδων μας, εξαιρουμένων των στρατιωτικών δαπανών».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.