Κρεμλίνο: «Δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή»

©Bluesnap – Pixabay

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά δεν υπάρχει βάση για να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε προσφερθεί ώστε να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορέσουν να συναντηθούν μόνο αφού οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές θα «έχουν κάνει την προετοιμασία τους».

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως «η ουκρανική αποστολή έχει βγει εκτός ραντάρ, δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία αυτή τη στιγμή. Όσο για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι, είναι πιθανή μόνο αφού θα έχει γίνει όλη η προετοιμασία από τις αποστολές τους. Αυτό λείπει, άρα δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συνάντηση»

Υπενθυμίζεται πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βρίσκονται σε τέλμα εδώ και μήνες, αφού η μια πλευρά κατηγορεί την άλλη για έλλειψη προόδου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.