Εκπρόσωπος Κομισιόν για Κόσοβο: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι να παραμείνουν ψύχραιμοι»

©Twitter- Peter Stano

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο Κόσοβο, σήμερα κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και οποιεσδήποτε ασυντόνιστες και μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια και εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία όλων των πολιτών πρέπει να σταματήσουν αμέσως», τόνισε ο κ. Στάνο. Παράλληλα επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος για να λυθούν οι όποιες διαφορές είναι ο διάλογος.

Ακόμη πρόσθεσε πως «η ΕΕ ήταν και παραμένει σε στενή επαφή τόσο με το Κόσοβο όσο και με τη Σερβία και επίσης σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ, την EULEX, την KFOR και τους διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και ο στόχος είναι να κατευναστούν οι εντάσεις».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως μετά την αποδοχή από το Κόσοβο του αιτήματος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ για αναβολή των σχεδιαζόμενων μέτρων, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τις δύο πλευρές να συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να βρεθούν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, με σκοπό να μην υπάρξουν εντάσεις στο μέλλον.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.