Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αστυνομική εκπαίδευση

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την αστυνομική εκπαίδευση.

Επί της αρχής “Ναι” στο νομοσχέδιο δήλωσαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. “Κατά” επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Επί του συνόλου, τα κόμματα τήρησαν την ίδια στάση, με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε “παρών”.

   «Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου ξεχωριστής σπουδαιότητας για την αστυνομική εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Λευτέρης Οικονόμου.

   «Ο σχεδιασμός μας», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, «έχει προοδευτικό πρόσημο, διατηρεί ό,τι πρέπει να διατηρηθεί και αλλάζει ό,τι πρέπει να αλλάξει, θεραπεύει αδυναμίες». «Ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ως επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ, έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το προτεινόμενο σχέδιο διατάξεων εξασφαλίζει μελλοντικούς επαγγελματίες, στελέχη της ΕΛΑΣ που θα γνωρίζουν τον ρόλο και την αποστολή τους σε βάθος. Δημιουργεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική δομή για τα αστυνομικά στελέχη πιο εξωστρεφή, πιο αυτόνομη, ικανή να εφοδιάζει την Ελληνίδα και τον Έλληνα αστυνομικό με αναβαθμισμένη ποιοτικά εκπαίδευση», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

   Ο Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο:

   – προβλέπονται αυξημένα τυπικά προσόντα στα μονοπρόσωπα όργανα διοίκησης της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Ακαδημίας.

   – προβλέπεται και εξωτερική αξιολόγηση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

   – προβλέπεται διαδικασία μονιμοποίησης των επίκουρων καθηγητών.

  Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η ηλεκτρονική επιτήρηση, με τη νέα διάταξη «υλοποιείται ένα γενναίο, ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός», καθώς παρέχεται δυνατότητα γεωγραφικής επέκτασης του εν λόγω θεσμού και πέρα από τα όρια της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.