Ρωσία: Σχεδιασμός στρατιωτικών γυμνάσιων στο ανατολικό τμήμα χώρας από τις 30 Αυγούστου

©Unsplash

Η Ρωσία ετοιμάζει να δημιουργήσει στρατηγικά στρατιωτικά γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα της χώρας από τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, σε μια απόσταση της χιλιάδων μιλίων μακριά από τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Τα γυμνάσια “Βοστόκ” (Ανατολικά) θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν στρατιωτικά σώματα από άλλες χώρες, δήλωσε το υπουργείο, χωρίς να τις αναφέρει ονομαστικά. Τα γυμνάσια θα στείλουν ένα μήνυμα πως η Ρωσία, παρά τον πεντάμηνο πόλεμο στην Ουκρανία που έχει αποδειχθεί δαπανηρός, επικεντρώνεται στην άμυνα ολόκληρης της επικράτειάς της και είναι ικανή από στρατιωτική άποψη να διατηρήσει τη «συνήθη επιχειρησιακή δραστηριότητα».

Το υπουργείο τόνισε το σημείο αυτό στην ανακοίνωση, αναφέροντας ότι: «Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι μόνο ένα μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εμπλέκεται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία), ο αριθμός των οποίων είναι αρκετά επαρκής για να εκπληρώσει όλα τα καθήκοντα που θέτει ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής». Συνέχισε, δηλώνοντας πως η Μόσχα δεν έχει ακυρώσει καμία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες ή διεθνές συνεργασίες και οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπλα και εξοπλισμό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.