Talk of the Town: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

«Αντιγόνη» στο Αρχαίο Θέατρο

Θαλασσογραφίες στη Σύρο

Hydra for Artists στην Οικία Τομπάζη

Οι Γοργόνες ήταν Γυναίκες Πουλιών – Μέχρι τις 14 Αυγούστου

Στην Οδύσσεια, οι Γοργόνες ήταν γυναίκες με αγγελοπρόσωπο και αετόσωμα πουλιά που μάγεψαν τον Οδυσσέα πριν αργότερα ανταλλάξουν τα φτερά τους για ένα ψαράκι και τον κόσμο από κάτω.

Τα υβριδικά όντα, οι μάρτυρες αυτής της αιώνιας αμφιθυμίας πάντα οδηγούσαν σε μια λαϊκή μυθολογία που τροφοδοτείται από την κακία και την αρετή. Σήμερα, η υβριδοποίηση επιβάλλεται με πιο ρεαλιστικό και ευρύτερο τρόπο: με τη διείσδυση των κόσμων τόσο στον προσωπικό όσο και στον κοινωνικό τομέα, δεν λογικεύουμε πλέον με το “ναι” αλλά με το “και”.

Τα πλάσματα της Λητώ Κάττου που αναμιγνύουν ανθρώπινη, θεϊκή, πανίδα και χλωρίδα ενσαρκώνουν αυτή τη ζωτική ανάγκη προσαρμογής στις νέες περιβαλλοντικές προκλήσεις μέσω της μετάλλαξης και επομένως της καινοτομίας. Διάλογο με τα επίπεδη γλυπτά της Κύπριας καλλιτέχνη, τα βίντεο της Anne-Charlotte Finel δίνουν έμφαση σε αυτά τα ενδιάμεσα, αυτά τα διασταυρωμένα, αυτά τα χωρίς σήμανση χώρους μεσαίου χρόνου όπου μπορεί να επιτευχθεί οποιαδήποτε μεταμόρφωση.

«Γεωμέτρα ή όχι, καινοτομούμε μεταξύ. ” τόνισε ο φιλόσοφος Μισέλ Σερρών.

«Φάκελος Βάνκαου» στη Μικρή Επίδαυρο

Η Λεονί εν αναμονή

Η μεγάλη πλεκτάνη

«Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή ανά την Ελλάδα

Η «Ειρήνη» ταξιδεύει

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου η “Ειρήνη” του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά και εφήβους θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ στο πλαίσιο του culture is Athens.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.