Σκρέκας: Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα τα τιμολόγια ρεύματος

©ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται οι τελικές τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ανακοινώσε που έκανε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά το 90 % της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100 % για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι προμηθευτές είναι ενδεικτικά: ΔΕΗ 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα, Ήρων 0,495Euro/kWh, Protergia 0,54913 Euro/kWh με περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Ο κ.Σκρέκας τόνισε ότι το όφελος εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ. Με το νέο σύστημα, πρόσθεσε, οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή. «Όλα είναι καθαρά, διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας», κατέληξε ο υπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.