Λευκός Οίκος: Η επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να εξαλειφθεί στις ΗΠΑ

©jarmoluk – Pixabay

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να «εξαλειφθεί» στις ΗΠΑ χάρη σε μεγάλο αριθμό εμβολίων και τεστ, καθώς ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Το σχέδιο είναι να εξαλειφθεί ο ιός από τις ΗΠΑ. Μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε στην εκπομπή «Face The Nation» του CBS News ο Ασίς Τζα. «Δράσαμε γρήγορα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πίνακα του CDC της 22ης Ιουλίου, 2.890 κρούσματα έχουν εντοπιστεί μετά το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

O Δημοκρατικός βουλευτής ‘Ανταμ Σιφ, είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Όταν αρχίσαμε πριν από δύο μήνες, είχαμε ένα περιορισμένο απόθεμα εμβολίων», απάντησε ο Ασίς Τζα, «όμως αποκτήσαμε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα». «Τώρα έχουμε περισσότερα από 300.000 εμβόλια. Θα διανείμουμε εκατοντάδες χιλιάδες μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”» πρόσθεσε, αναφερόμενος στις σχεδόν 800.000 δόσεις του εμβολίου Jynneos.

Το Σάββατο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.