Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Εξαιρετικά δύσκολη η πυρκαγιά στο δάσος Δαδιάς

©ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Στη δυτική και στη νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς επικεντρώνεται το πρόβλημα στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην βορειοανατολική πλευρά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό πυρκαγιάς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που εξελίσσεται στην καρδιά του Έβρου» με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν αδιάκοπα.

Επιχειρούν320 πυροσβέστες με 68 υδροφόρα οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων, ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά 6 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Ο καπνός σε συνδυασμό με την άπνοια δυσχέραινε το πρωί τις επιχειρήσεις της αεροπυρόσβεσης. «Για το λόγο αυτό προσπαθούμε όπου είναι εφικτό με τις επίγειες δυνάμεις και τα χωματουργικά μηχανήματα να δημιουργήσουμε επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχουν τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.