Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου

©EPA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να καθορίσει σήμερα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να μειωθεί η ζήτηση φυσικού αερίου.

Η Ευρώπη προσπαθεί να συμπληρώσει τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο πριν από το χειμώνα, αλλά και να οργανώσει ένα εφεδρικό σύστημα εφοδιασμού στην περίπτωση που η Μόσχα περικόψει περαιτέρω την παροχή φυσικού αερίου.

Η Gazprom έχει σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου προς μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Η εφαρμογή του σχεδίου θα γίνει υποχρεωτική στην περίπτωση που η Ευρώπη βρεθεί αντιμέτωπη με μία έκτακτη ανάγκη, αναφορικά με το φυσικό αέριο.

«Αυτή είναι μία σύσταση για όλους τους δημόσιους φορείς, τους καταναλωτές, τα νοικοκυριά τους ιδιοκτήτες κτιρίων δημοσίας χρήσης, τους προμηθευτές ενέργειας, για την ανάγκη άμεσης λήψης έκτακτων και δραστικών μέτρων εξοικονόμησης φυσικού αερίου», αναφέρει το προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το ίδιο προσχέδιο, προτείνει μέτρα, μέσω της ενεργοποίησης οικονομικών κινήτρων για τις εταιρίες που θα μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, τη χρήση κρατικής βοήθειας για την ενθάρρυνση των βιομηχανιών και των ενεργειακών σταθμών να χρησιμοποιήσουν άλλα καύσιμα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.