Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη – Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση από Πεντέλη προς Βριλήσσια [photos-vids]

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΡΑΦΙ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) λίγο μετά τις 5 το απόγευμα βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο της Πεντέλης έχει πάρει εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις. Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη της πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της οποίας αυξήθηκαν και πάλι με στόχο να συγκρατηθούν όσο είναι δυνατόν τα πυρήνα μέτωπα έως το πρωί.

Ενα λεπτό πριν από τις 2 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε νέο μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Πεντέλης και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου να εκκενώσουν προς Βριλήσσια λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Στις 02:30 τη νύχτα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε τώρα προς Βριλήσσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Στις 02:30 τη νύχτα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά.

Κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων η φωτιά

Στο μέτωπο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο. Στο σημείο αυτήν την ώρα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ώστε να καταφέρουν να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκε η εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων στην Πεντέλη.

21 παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και 15 έλαβαν εξιτήριο. Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Επίσης υπογράμμισε ότι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο ίδρυμα Μητέρα 35 παιδιά από το νοσοκομείο Νταού Πεντέλης, ενώ 36 παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο Αγλαΐα Κυριακού από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΡΑΦΙ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί μια πολύ μεγάλη περιοχή στο βουνό της Πεντέλης, με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσβεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πυροσβεστικής ο αέρας στο βουνό έκανε συνέχεια στροβιλισμούς και γυρνούσε κατευθύνσεις στην πυρκαγιά συνεχώς. Ωστόσο, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες.

Να συγκρατηθούν τα πυρήνα μέτωπα έως το πρωί και να μην επεκταθούν οι φλόγες προς Διόνυσο και Πεντέλη, ώστε να μπορέσουνε να επέμβουν ξανά εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν η απόφαση του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συγκλείσθηκε στην παλιά πλατεία Πεντέλης στις 10 μμ, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατουλη, των δημάρχων της περιοχής, εκπρόσωπων εθελοντικών οργανώσεων κλπ.

Την απόφαση αυτή, η οποία συνοδεύεται με ισχυρή ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ν. Σταθόπουλος. Ο ίδιος έκανε λόγο για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πάντες» για να κρατήσουν τη φωτιά στα συγκεκριμένα σημεία. Σημείωσε ότι ο αέρας παραμένει ισχυρός βοριάς, οπότε «συμβάλλει στην παραπάνω στόχευση», ενώ ο πιθανώς στροβιλισμός του και το πευκόφυτο της περιοχής με τις ρεματιές ενεργοποιούν μέτωπα στα οποία συνεχώς επεμβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις, με οχήματα και άνδρες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΡΑΦΙ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο κ. Σταθόπουλος διαβεβαιώνει ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν και συνιστά να παραμείνουν σε απόσταση από τις οικίες και τις περιουσίες τους καθώς ο κίνδυνος παραμένει. Ωστόσο προσθέτει, «τόσο οι προληπτικές εκκενώσεις όσο και οι έκτακτες συνέβαλαν ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές ενώ δεν υπάρχουν ακόμη βεβαιωμένες ολοσχερείς καταστροφές οικιών ή άλλων κτισμάτων».

Νέα ενημέρωση της πυροσβεστικής

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στην μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά στην Πεντέλη όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα , όπως είπε, στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά επιχειρούν 420 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων των Ρουμάνων πυροσβεστών και 85 οχήματα.

Παράλληλα η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα ενώ ισχυρές παραμένουν οι δυνάμεις που επιχειρούν από εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και οι εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα στην πυρκαγιά συνδράμουν και οι ένοπλες δυνάμεις, όπου σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει την ειδική ομάδα «Δευκαλίων» με 22 στελέχη, ενώ η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κλήση στο ΕΚΑΒ για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα, σημείωσε ο κ. Αρτοποιός, τονίζοντας ότι τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί προληπτικά σε μέγιστη ετοιμότητα.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν διατεθεί και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην πυρκαγιά της Πεντέλης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς παρέχουν κάθε αναγκαία συνδρομή και προστατεύουν τις περιουσίες των πολιτών στις περιοχές που πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Πυρκαγιά στο Ντράφι της Πεντέλης, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο και στους κατοίκους των οικισμών Διώνη και Δασαμάρι για να εκκενώσουν προς Παλλήνη.

Παράλληλα, μηνύματα για εκκένωση έχουν σταλεί και στους κατοίκους των περιοχών της Ανθούσας προς Γέρακα, ενώ αποφασίστηκε και η εκκένωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι εστίες της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αρκετά μεγάλες. Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε η πρώτη εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Κοντά στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Κοντά στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Αυτό επιβεβαίωσε με όσα ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επισημαίνοντας πως καίγοναι σπίτια. Ολες οι υδροφόρες, τα οχήματα και οι πυροσβέστες είναι στο σημείο, ενώ επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής Βασίλη Κόκκαλη, που μίλησε στον Real FM, οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί.

Η πρώτη ενημέρωση της πυροσβεστικής

Μέχρι τώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναφέρουν ότι δεν έχουν καεί σπίτια, υπάρχουν όμως εξωτερικές φθορές.

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος για τη φωτιά που μαίνεται από τις πέντε το απόγευμα στην Πεντέλη.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πεντέλης με ισχυρούς ανέμους, ανέφερε σε ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα, ενημέρωσε ο Γιάννης Αρτοποιός. Επίσης, γνωστοποίησε πως είναι συνεχείς οι συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς για να διαχειριστούν πιθανά έκτακτα περιστατικά λόγω της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

«Οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες το βράδυ»

Η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μη ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ στο Νταού Πεντέλης, ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

«Οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ , ενω πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν», προσθέτει ο ίδιος, με αφορμή τη φωτιά στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της περιοχής:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση «Άγιος Πέτρος».
  • Οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη
  • Οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι
  • Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλη

Ορατή από πολλά σημεία της Αττικής η φωτιά

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7) στο Νταού Πεντέλης, έγινε γρήγορα ορατή από πολλά σημεία της Αττικής.

Το πύρινο μέτωπο έγινε ορατό ακόμη και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ και η ορατότητα λόγω του καπνού ήταν χαμηλή στη γύρω περιοχή.

Δείτε tweets με φωτογραφίες:

Δείτε tweets με βίντεο:

Οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας:

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
  • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

 Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

  • Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.
  • Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία και την κατάστασή τους.
  • Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.
  • Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.
  • Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνουμε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
  • Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.
  • Μην τοποθετείτε παραθυρόφυλλα από εύφλεκτα υλικά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.
  • Φροντίστε ώστε τα καλύμματα στις καμινάδες και τους αεραγωγούς του σπιτιού να είναι από άφλεκτο υλικό ώστε να μην διεισδύσουν σπίθες.
  • Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.
  • Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Μην κατασκευάζετε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι.
  • Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.
  • Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε.
  • Εξοπλιστείτε με μια δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωλήνα νερού.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
    –   την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
    –   την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
    –   το είδος της βλάστησης που καίγεται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

  • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
  • Μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Κλείστε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
  • Διευκολύνετε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
  • Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
  • Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
  • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάψτε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

  • Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.
  • Ελέγξτε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

  • Μην εγκαταλείπετε το κτίριο εκτός αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
  • Μην μπαίνετε μέσα σε αυτοκίνητο. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.
  • Αν παραμείνετε στο σπίτι:
    –  Κλείστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα.
    –  Φράξτε τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει μέσα ο καπνός.
    –  Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.
    –  Μεταφέρετε στο εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.
    –  Κλείστε τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
    –  Γεμίστε την μπανιέρα, τους νιπτήρες και τους κουβάδες με εφεδρικό νερό.
    –  Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο.
    –  Φροντίστε να υπάρχει φακός και εφεδρικές μπαταρίες μαζί σας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αν το σπίτι σας είναι ξύλινο αναζητείστε καταφύγιο σε κτιστό σπίτι.
  • Αν διαταχθεί οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.