Ο ξεχωριστός Μίλτος Τεντόγλου

Ποιος θα ξεχάσει την χαλαρότητά του μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, όταν με το γυαλί ηλίου και μια ροζ μάσκα περασμένη στο χέρι του, αναρωτήθηκε τι έκανε: «Τι έκανα; Πω πω, καραγκιόζης μεγάλος… Η πρώτη θέση ήταν πολύ τυχερή. Κατά λάθος έγινε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για τον Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο με αυτή την επίδοση, ντροπή».

Μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ευχαριστώντας την κοπέλα του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και πηγαίνω τσιτωμένος στους αγώνες».

Τα anime και τα manga είναι τα αγαπημένα του καρτούν κόμιξ της Ιαπωνίας και αρκετές φορές έχει πανηγυρίσει χαρακτηριστικά με ένα στυλ που παραπέμπει στον αγαπημένο του παιδικό υπέρ ήρωα Luffy, με τον οποίο είχε ταυτιστεί. 

Ασημένιος στο παγκόσμιο ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου «άγγιξε» το χρυσό μετάλλιο μέχρι και την τελευταία του προσπάθεια, ωστόσο με καλύτερο άλμα στα 8.32μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο κινέζος αθλητής Γουάνγκ, που στο τελευταίο του άλμα κατάφερε να ξεπεράσει τον Τεντόγλου, αφού προσγειώθηκε στα 8.36μ.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο Τεντόγλου ανέφερε πως οι προσγειώσεις ήταν αυτές που του στέρησαν το χρυσό παρά το γεγονός ότι έκανε έναν από τους πιο σταθερούς αγώνες του.

«Αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα.Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ.».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.