Μακρόν: «Δύσκολο και σκληρό φθινόπωρο»

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Για «δύσκολο» και «σκληρό» φθινόπωρο, τόσο σχετικά με την Ουκρανία, όσο και στο μέτωπο της γαλλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της άμυνας, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η αύξηση των δαπανών των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσει να είναι σημαντική, τονίζοντας πως η Γαλλία είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη. Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης και της ευρωπαΐκής άμυνας, η οποία θα είναι συμπληρωματική του ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι οι στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία το φθινόπωρο θα είναι σκληρότερες, Αναφερόμενος στη Ρωσία, τόνισε ότι χρησιμοποιεί την παροχή του φυσικού αερίου ως πολεμικό όπλο και πως πάσα πιθανότητα θα διακόψει πλήρως την παροχή του προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας για την Ευρώπη, όπως η Νορβηγία, το Κατάρ, η Νιγηρία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στρατηγική του είναι η εξοικονόμηση. Τάχθηκε επίσης υπέρ της αναμόρφωσης της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, η τιμή της οποίας όπως είπε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.