Ουκρανία: Πύραυλος έπληξε την πόλη Βινίτσια – Τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, έπειτα από πλήγμα ρωσικού πυραύλου, στην πόλη Βινίτσια της κεντρικής Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ρωσικός πύραυλος «κρούζ» που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα, έπληξε την πόλη Βινίτσια στην κεντρική Ουκρανία. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται 200 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, με τον στρατό να υποστηρίζει πως η Βινίτσια επλήγη από τρεις ρωσικούς πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύθηκαν από υποβρύχιο -που δεν κατονόμασα- και πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλους δύο.

Η ουκρανική αστυνομία δηλώνει πως από τους τραυματίες περίπου 50 φέρουν σοβαρά τραύματα και πως άλλοι 15 αγνοούνται.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε «Πύραυλοι κρουζ έπληξαν δύο κοινοτικές εγκαταστάσεις, σπίτια καταστράφηκαν, ένα ιατρικό κέντρο καταστράφηκε, αυτοκίνητα και τραμ τυλίχθηκαν στις φλόγες. Αυτή είναι πράξη ρωσικής τρομοκρατίας…20 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής».

Από την πλευρά της Ρωσίας δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση για την συγκεκριμένη επίθεση στην Βινίτσια, με την στάση της Μόσχας να αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και να υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Αξιωματούχος πάντως της περιφερειακής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων υποστήριξε πως δεν υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια στην Βινίτσια, μια πόλη που πριν από την ρωσική εισβολή μετρούσε περίπου 370 χιλιάδες κατοίκους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.