Γερμανία: Προτείνεται η επιβολή ανώτατου ορίου στο κόστος της ενέργειας για τα νοικοκυριά

©Pixabay

Εκπρόσωπος εταιρίας ενέργειας στη Γερμανία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής εκτός και αν υπάρξει ένα πλαφόν στις τιμές.

Σε συνέντευξή του στο RND, ο Κλάους Μίλερ παρότρυνε τους καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωσή τους, για να αποταμιεύσουν χρήματα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο υπεύθυνος των δημοτικών έργων στο Κέμνιτς δήλωσε: «Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά, ώστε να υπάρξει ένα ανώτατο όριο στο κόστος της ενέργειας» ότι οι ετήσιοι λογαριασμοί των 1.500 θα αυξηθούν στα 4.700 ευρώ τον Οκτώβριο. «Στην περίπτωση που προκληθεί κοινωνική αναταραχή, το κράτος δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει», συμπλήρωσε για την ενέργεια.

Ο υπουργός Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, έχει στο παρελθόν απορρίψει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας. Οι δυτικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι η Μόσχα προχωρεί σε αντίποινα κατά των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν μετά από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Με τις τιμές άνα αυξάνονται, ο Μίλερ προειδοποίησε ότι το ενεργειακό κόστος θα τριπλασιαστεί στο τέλος του καλοκαιριού. «Μερικές τιμές στις καθημερινές συναλλαγές έχουν επταπλασιαστεί» δήλωσε ο Μίλερ. «Όλη αυτή η κατάσταση δεν θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Δεν θα αντιμετωπιστεί συνολικά, ενώ τελικά, θα πρέπει να καταβληθεί το τίμημα», ανέφερε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.