Η Ουάσινγκτον χορηγεί στο Κίεβο ακόμη 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια

©12019 – Pixabay

Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν ακόμη 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

«Αυτή η τελευταία συνεισφορά οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία αποτελεί μέρος της δέσμευσης του προέδρου Μπάιντεν να υποστηρίξει την ουκρανική κυβέρνηση καθώς υπερασπίζεται την ουκρανική δημοκρατία ενάντια στον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας», ανέφερε η Γέλεν για τον πόλεμο.

Η δόση θα μεταφερθεί μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο ενός συνόλου οικονομικής βοήθειας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ. Η πληρωμή ανεβάζει στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια την οικονομική βοήθεια της Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, η Ουάσινγκτον είχε καταβάλει δύο δόσεις που βοήθησαν «την Ουκρανία να καλύψει (τις) κρίσιμες ανάγκες της», «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να εκταμιεύσουν τα τελευταία 4,5 δισεκατομμύρια (…) πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, η G7 και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δεσμευτεί να χορηγήσουν χρηματοδότηση στο Κίεβο ύψους 29,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.