«Αποικία» του Χόλιγουντ η καλοκαιρινή Ελλάδα

©Eurokinissi

Με το που πιάνει ο Ιούλιος, αρχίζει στα ελληνικά νησιά, αλλά και σε τοπ προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, η παρέλαση διασημοτήτων. Χολιγουντιανοί ηθοποιοί, κορυφαία μοντέλα, τραγουδιστές και ποδοσφαιριστές περνούν μέρος των διακοπών τους στη χώρα μας, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τις πεντακάθαρες θάλασσες του Αιγαίου και του Ιονίου – σαν το ελληνικό καλοκαίρι δεν έχει.

Ελένη Λογοθέτη//ActionPress

Βουτιές, ούζο, μουζάκα, συρτάκι και καλή παρέα πάνω στα σκάφη ή σε πολυτελείς βίλες, συνήθως πριβέ, γοητεύουν τους διεθνείς αστέρες του θεάματος και του αθλητισμού που κάθε χρόνο δίνουν το «παρών» στη χώρα μας.

Μύκονος!

Κορυφαίο νησί για τους περισσότερους αστέρες είναι φυσικά η Μύκονος, που έχει εξελιχθεί σε προορισμό -πασαρέλα, το μέρος του see and be seen κι ο απόλυτος προορισμός για έξαλλα πάρτι και ακριβά, έως ακραία γούστα. Σχεδόν όλο το Χόλιγουντ έχει δώσει έστω μία φορά το «παρών». Αν είσαι για παράδειγμα η Ντέμι Μουρ, ο Ρόμπι Γουίλιαμς (την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι), ο Ράσελ Κρόου, η Αντζελίνα Τζολί (είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας Tomb Raider), ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Μαντόνα, η Σακίρα (παλιά με τον Πικέ), ο Τζόνι Ντεπ ή η Λίντσεϊ Λόχαν (ή οποία έχει ανοίξει και το δικό της μαγαζί στη Μύκονο), περνάς πολύ καλά και σχεδόν πάντα επιστρέφεις.

©Shutterstock

Οσοι επισκέπτονται τη Μύκονο, συνήθως κάνουν και μία βόλτα με τα σκάφη τους μέχρι τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύλο. Για παράδειγμα πέρυσι ο διάσημος τραγουδιστής Λάιονελ Ρίτσι βρέθηκε στα κοσμοπολίτικα κυκλαδονήσια μαζί με την οικογένειά του και μας διαφήμισε δεόντως στα social media, ενώ ο ένας και μοναδικός Αλ Πατσίνο -μαζί με τον Κρις Ο΄Ντόνελ- επισκέφτηκε την Πάρο κι έμεινε καταγοητευμένος.

Κρήτη, Κέρκυρα και Νιο…

Πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ και διεθνείς αθλητές επιλέγουν άλλους προορισμούς, λίγο πιο ήσυχους και.. σοφιστικέ, όπως η Κρήτη, οι Σποράδες, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου.

Ενδεικτικά, οι διάσημοι ηθοποιοί Γκόλντι Χόουν και Κερτ Ράσελ επισκέπτονται εδώ και χρόνια, κάθε καλοκαίρι, την κοσμοπολίτικη και πανέμορφη Σκιάθο, τρώνε τα ψαράκια τους σε ταβερνάκια του νησιού και κάνουν τις βουτιές τους στις ονειρεμένες παραλίες του.

Κέρκυρα, Παξοί, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ιθάκη είναι μέσα στους αγαπημένους προορισμούς για «βαρκάδα» και ιδιωτικότητα πολλών διάσημων ηθοποιών, αθλητών αλλά και γαλαζοαίματων απ’ όλο τον κόσμο. Εκτός απ’ τον σεΐχη και τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, που καταπλέουν κάθε χρόνο στα νησιά του Ιονίου, από τα πανέμορφα νησιά έχουν περάσει εκτός των άλλων ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (περιττές οι συστάσεις), η ποπ σταρ Ρίτα Ορα, ο θρύλος του NBA, Μάτζικ Τζόνσον, το τοπ μόντελ των 90’s  Κλόντια Σίφερ, ο διάσημος μόδιστρος Τζόρτζιο Αρμάνι -μάλιστα πριν από χρόνια αγόρασε απ’ την Αθηνά Ωνάση μια  παραδεισένια έκταση αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ στα μαγευτικά Σύβοτα της Λευκάδας- και πολλοί άλλοι, που συνήθως «προδίδονται» μόνοι τους μέσα απ’ τα social media τους, αφού ταξιδεύουν ινκόγκνιτο και τις περισσότερες ώρες είναι εν πλω.

Αν και κάπως πιο μακριά, πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν τιμήσει με την παρουσία τους την Κρήτη, όπως η Ελεν Χαντ, η Σαρλίζ Θερόν κι η Τζούλια Ρόμπερτς, ενώ πέρυσι το λαμπερό ζευγάρι Κέιτι Πέρι και Ορλάντο Μπλουμ έκαναν οικογενειακώς διακοπές κάπου στην Πελοπόννησο -το πού, παραμένει μυστικό- και ανέβαζαν στα social media ελαιώνες, παραλίες και καρπούζια. Μαζί είχαν επισκεφτεί παλιότερα και την Κέρκυρα.

©Shutterstock

Για δύο σερί σεζόν, το 2018 και το 2019, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τις διακοπές του σε πασίγνωστο υπερπολυτελές θέρετρο του γκολφ της Πύλου εντυπωσιασμένος με την τοποθεσία, αφήνοντας μάλιστα 25.000 ευρώ φιλοδώρημα στους εργαζομένους του ξενοδοχείου, για να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους. Λέγεται μάλιστα ότι στη συνέχεια αγόρασε τουλάχιστον μία απ’ τις πολυτελείς βίλες του συγκροτήματος.

Αλλοι το πήγαν ακόμα πιο μακριά αγοράζοντας ολόκληρα νησάκια, τα οποία προς το παρόν μένουν αναξιοποίητα, όπως η Οξιά του σεΐχη του Κατάρ και η Στρογγυλή, κοντά στο Μαράθι και την Πάτμο, που αγόρασε το 2015 ο Τζόνι Ντεπ.

Ολοι οι παραπάνω είναι αυτοί που έχουμε δει να σουλατσάρουν, να διασκεδάζουν ή να χαλαρώνουν τα καλοκαίρια στη χώρα μας. Υπολογίστε και τους διάσημους που έρχονται ως καλεσμένοι τους και άλλους τόσους που πραγματικά επισκέπτονται τα μέρη που θέλουν ινκόγκνιτο -συνήθως με σκάφος- και δεν τους παίρνει είδηση κανείς. Τότε, όντως, η φράση «αποικία» του Χόλιγουντ δεν φαίνεται καθόλου υπερβολική.

Τα… εξοχικά των αστέρων

Πολλές διασημότητες, γοητευμένοι απ’ τις ομορφιές του τόπου μας, αποφάσισαν να επενδύσουν στο ελληνικό καλοκαίρι και απέκτησαν εδώ ένα δικό τους σπίτι για να κάνουν τις διακοπές τους, κυρίως σε περιοχές που δεν έχουν μαζικό τουρισμό, αλλά φυσικό κάλλος και ησυχία.

  • Εκτός απ’ τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον, που έχουν «εξοχικό» στην Αντίπαρο, η -για πάντα «Pretty Woman»- Τζούλια Ρόμπερτς, έχει αγοράσει σπίτι στην πνευματώδη και πανέμορφη Πάτμο. Φήμες για αντίστοιχη κίνηση απ’ τον Ρίτσαρντ Γκιρ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
  • Στην περίφημη «ελληνική ριβιέρα», το Πόρτο Χέλι, έχει αποκτήσει τον δικό του παράδεισο ο ένας και μοναδικός Σον Κόνερι αλλά και ο  Ρώσος πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς.
  • Ο Mr. Bean -κατά κόσμον- Ρόαν Ατκινσον έχει αγοράσει σπίτι στην Ανδρο και επισκέπτεται συχνά το νησί, αν και προτιμά να περνά απαρατήρητος και να απολαμβάνει τη συντροφιά των ντόπιων.
  • Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Κέιτ Χάντσον, κόρη της Γκόλντι Χόουν, έχει σπίτι στη Σκιάθο και κάθε χρόνο, μαζί με τους γονείς της, κάνει διακοπές στη «βασίλισσα των Σποράδων».
  • Στη Σίφνο έχει το εξοχικό του ο Εμίρ Κουστουρίτσα, ενώ στην Κέρκυρα λέγεται ότι έχει αγοράσει σπίτι ο Μπρους Γουίλις.
  • Η Μαντόνα φημολογείται εδώ και χρόνια ότι έχει αποκτήσει σπίτι στη μαγευτική Κεφαλονιά, αλλά κανείς δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει το γεγονός. Τι ινκόγκνιτο θα ήταν, άλλωστε!
  • Στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες έχει αποκτήσει σπίτι η Νικόλ Κίντμαν, στο οποίο καταφεύγει για να ξεκουράζεται και να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.