Ουκρανία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό της πόλης Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου δήλωσε στην εφαρμογή Telegram πως ο βομβαρδισμός έπληξε πολιτικές υποδομές περιλαμβανομένης μιας εμπορικής ιδιοκτησίας και ενός συνεργείου επισκευής ελαστικών.

«Αυτά είναι μέρη που δεν είχαν στρατιωτική σημασία», τόνισε ο Ίχορ Τερέχοφ. «Πολλά βλήματα έπεσαν σε αυλές σπιτιών. Γκαράζ και αυτοκίνητα καταστράφηκαν επίσης, πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν», δήλωσε ο Όλεχ Σινεχούμποφ.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη Μολδαβία για να τη βοηθήσει να ελέγξει τα σύνορά της με την Ουκρανία και να αποφευχθεί ο κίνδυνος λαθρεμπορίου όπλων.

Η Ίλβα Γιόχανσον ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «κόμβου υποστήριξης για την εσωτερική ασφάλεια και τη διαχείριση των συνόρων στη Μολδαβία», χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών και αστυνομικής συνεργασίας επί του πεδίου στο οποίο συμμετέχουν οι χώρες μέλη της ΕΕ, η Μολδαβία και η Ουκρανία, η Europol και η Frontex.

«Έχουμε κάποιες ενδείξεις» για λαθρεμπόριο, επεσήμανε η Γιόχανσον. «Γνωρίζουμε πόσα όπλα υπάρχουν στην Ουκρανία και φυσικά δεν είναι όλα πάντα σε καλά χέρια», πρόσθεσε. «Πάντα είχαμε προβλήματα λαθρεμπορίου όπλων από (αυτή την περιοχή) προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος που τροφοδοτεί τη βία των εγκληματικών δικτύων στην ΕΕ», υπογράμμισε η ίδια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.