Ιαπωνία: Ο δολοφόνος του ‘Αμπε σχεδίαζε επί μήνες την επίθεση

©EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY

Ο δολοφόνος του Σίνζο Άμπε πίστευε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συνδεόταν με μια θρησκευτική οργάνωση, την οποία κατηγορεί για την οικονομική καταστροφή της μητέρας του.

Μάλιστα, ο ίδος σχεδίαζε επί μηνές την επίθεση με ένα αυτοσχέδιο όπλο, όπως είπε σήμερα η αστυνομία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για την δολοφονία του Άμπε.

Εμφανίζεται να περπατάει στον δρόμο πίσω από τον Άμπε, ο οποίος στεκόταν πάνω σε ένα βάθρο και να τον πυροβολεί δύο φορές με το όπλο του. Ο Γιαμαγκάμι ήταν ένας μοναχικός τύπος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Πίστευε ότι ο Άμπε προωθούσε μια θρησκευτική οργάνωση εξαιτίας της οποίας η μητέρα του είχε χρεοκοπήσει. «Η μητέρα μου είχε εμπλακεί σε μια θρησκευτική οργάνωση και το απεχθανόμουν», είπε στην αστυνομία ο ύποπτος.

Ο Γιαμαγκάμι συναρμολόγησε το όπλο από εξαρτήματα που είχε αγοράσει στο διαδίκτυο και πέρασε μήνες σχεδιάζοντας την επίθεση. Μάλιστα πήγαινε να παρακολουθήσει προεκλογικές εκδηλώσεις του Άμπε. Είχε σχεδιάσει βομβιστική επίθεση, αλλά προτίμησε την επίθεση με όπλο, σύμφωνα με το NHK.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.