Βρετανία: «Μπαράζ» με ακυρώσεις πτήσεων από την British Airways

©Eurokinissi

Σήμερα η αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι λόγο της έλλειψης προσωπικού και την δυσκολία στην διαχείριση της αυξημένης ζήτησης.

«Καθώς ο τομέας των αερομεταφορών στο σύνολό του αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του, κατέστη δυστυχώς αναγκαίο να μειώσουμε κι άλλο» τον αριθμό των πτήσεων, δήλωσε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η British Airways εκτελούσε γύρο στις 850 πτήσεις ημερησίως πριν από την πανδημία της Covid-19 και είχε ήδη κάνει μια μείωση κατά 10% τη δραστηριότητά της για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου. Με τις νέες ακυρώσεις, οι μειώσεις δρομολογίων θα αγγίξουν το 11%. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι: «Είμαστε σε επαφή με τους πελάτες, για να ζητήσουμε συγγνώμη και να τους προτείνουμε να κάνουν κράτηση (σε άλλη πτήση) ή να τους αποζημιώσουμε πλήρως».

Μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών σε αρκετές χώρες και ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύτηκαν στην κάλυψη της απότομης αύξησης της ζήτησης, ένας από τους κύριους λόγους είναι η έλλειψη προσωπικού. Τα βρετανικά αεροδρόμια γέμισαν με εικόνες χάους, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, με τεράστιες ουρές και εκατοντάδες ακυρωμένες πτήσεις. Αεροδρόμια και εταιρείες απέλυσαν χιλιάδες εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η British Airways μόνη της είχε καταργήσει εκείνη περίπου 10.000 θέσεις εργασίας σε αυτό το διάστημα. Το προσωπικό εδάφους της British Airways στο αεροδρόμιο του Χίθροου πρόσφατα φάνηκε να είναι υπέρ της κήρυξης απεργίας κατά τη διάρκεια της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Επίσης η βρετανική εταιρεία EasyJet, που είχε ακυρώσει και αυτή έναν σημαντικό αριθμό πτήσεων τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως παραιτήθηκε ο Πίτερ Μπέλιου, ο επιχειρησιακός διευθυντής της.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικό «μπλακ άουτ» στη Lufthansa – Ακυρώνει πάνω από 3.000 καλοκαιρινές πτήσεις

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.