Βρετανία: Τα σούπερ μάρκετ βάζουν αντικλεπτικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα

©Dom – Twitter

Αντικλεπτικές συσκευές σε γαλακτοκομικά προϊόντα άρχισαν να τοποθετούν τα σούπερ μάρκετ στην Αγγλία, καθώς οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συσκευασίες τυριού αλλά και βουτύρου σε σούπερ μάρκετ έχουν ηλεκτρονικές ετικέτες ασφαλείας τοποθετημένες επάνω τους. Παράλληλα, άλλα καταστήματα έχουν τοποθετήσει αντικλεπτικά συστήματα ακόμη και στο γάλα.

Επικεφαλής της Sainsbury προειδοποιεί πως η πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών «θα ενταθεί κατά το υπόλοιπο του έτους».

«Καταλαβαίνουμε πραγματικά πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για εκατομμύρια νοικοκυριά αυτή τη στιγμή και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τις τιμές μας χαμηλές, ειδικά στα προϊόντα που οι πελάτες αγοράζουν πιο συχνά», δήλωσε ο Σάιμον Ρόμπερτς, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σούπερ μάρκετ.

«Η πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών θα ενταθεί κατά το υπόλοιπο του έτους και προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό για τους πελάτες και τους συναδέλφους μας. Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Ειδικοί προειδοποιούν πως τα χειρότερα ίσως να μην έχουν έρθει ακόμα. Οι Βρετανοί καταναλωτές ποστάρουν φωτογραφίες στα social media των προϊόντων με τα αντικλεπτικά συστήματα.

Η βρετανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με την «ισχυρότερη περίοδο» πληθωρισμού από τη δεκαετία του 1970.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.