Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί

©EPA/OLEG PETRASYUK

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας σφίγγουν τον κλοιό στη Λισιτσάνσκ και πύραυλοι χτυπούν σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

Το Κίεβο έκανε λόγο για πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών. Σύμφωνα με τη Μόσχα, μόλις 30 από τα μέλη ουκρανικής μονάδας με 350 στρατιωτικούς επέζησαν έπειτα από μάχη για διυλιστήριο πετρελαίου στη Λισιτσάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις ανέφεραν πως κατέστρεψαν «κέντρο εκπαίδευσης για ξένους μισθοφόρους» κοντά στη Μικολάιφ.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς πυραύλους στην πόλη αυτή. Η Μόσχα ανέφερε πως 100 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Πιτόμνικ.

ΝΑΤΟ: Καταγγελία της «αποτρόπαιας αγριότητας» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, οι ηγέτες των χωρών μελών της Συμμαχίας κατήγγειλαν την «αποτρόπαια αγριότητα» της Μόσχας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Η αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας προκαλεί τεράστια ανθρώπινα δεινά και μαζικές μετακινήσεις, πλήττοντας με δυσανάλογο τρόπο τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Ρωσία φέρει ακέραιη την ευθύνη αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής», αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν οι ηγέτες των μελών της Συμμαχίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.