Δεν θα ξαναδεχτεί δωρεές σε μετρητά ο Κάρολος

©EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

O πρίγκιπας Κάρολος «δεν θα δεχτεί ποτέ ξανά μεγάλες δωρεές σε μετρητά» στις φιλανθρωπικές του οργανώσεις, δήλωσε πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Υπενθυμίζεται πως εκατομμύρια ευρώ φέρεται να δέχτηκε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, τα χρήματα ανέρχονται συνολικά σε 3 εκατ. ευρώ, τα οποία ο Κάρολος παρέλαβε σε βαλίτσα και σε σακούλα. Τα χρήματα πέρασαν σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού μετρήθηκαν με το χέρι, με βάση το σχετικό δημοσίευμα.

Οι παραλαβές έγιναν το 2015, σε συναντήσεις του Καρόλου και του αλ Θάνι, αναφέρει ο Guardian σχετικά με το ρεπορτάζ των Times. Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα, ωστόσο δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με τη λήψη μεγάλων δωρεών από ξένο πολιτικό.

Ο σεΐχης έχει χαρακτηριστεί «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» έπειτα από τις επενδύσεις του στο Λονδίνο. Ο Αλ Θάνι τόνισε πως το Κατάρ «ίσως» χρηματοδότησε το συριακό παράρτημα της Αλ Κάιντα εν αγνοία του.

Το Κλάρενς Χάους επισήμανε ότι «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.