ΣτΕ: Ανέστειλε την χρήση jet ski στον Πλατύ Γιαλό Μυκόνου

@Eurokinissi

Για την ασφάλεια των λουόμενων, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία επιχείρησης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής (jet ski, κ.λπ.) στην παραλία Πλατύς Γιαλός Μυκόνου και με ξεχωριστή απόφαση ενέκρινε την τοποθέτηση ιδιωτικής πλωτής εξέδρας στην ακτή της Αλεομάνδρας – Cavo Glyfadi της Μυκόνου.

Η διεύθυνση της ξενοδοχειακής μονάδας Mykonian Dove στον Πλατύ Γιαλό είχε προσφύγει στο ΣτΕ με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του λιμενάρχη Μυκόνου στις 2.11.2021, η οποία προέβλεπε την ανανέωση έγκρισης εκμίσθωσης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής που είχε χορηγηθεί σε επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας μπροστά στο ξενοδοχείο έχει: 1) εγκαταστήσει πλωτή εξέδρα μήκους 36,5 μέτρων, 2) ενοικιάζει θαλάσσια μέσα αναψυχής, όπως είναι 3 jet ski, 20 θαλάσσια δακτυλίδια, 2 θαλάσσια έλκηθρα, ένα σύστημα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboart) το οποίο συνδέεται με θαλάσσιο μοτοποδήλατο, 3 κανό, 3 stand up paddling, 4 θαλάσσια σκι, κ.λπ. και 3) διαθέτει και λειτουργεί 7 σκάφη για τις ανάγκες υποστήριξης των συγκεκριμένων θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα είχε ληφθεί απόφαση που προέβλεπε μεταφορά της επιχείρησης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής και της εξέδρας από την παραλία του Πλατύ Γιαλού στην ακριβώς διπλανή παραλία, την Μεγάλη ‘Αμμο. Όμως, ο επιχειρηματίας των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το τελευταίο με προσωρινή διαταγή του (20.4.2022) σταμάτησε τη μεταφορά της επιχείρησης από τη μια παραλία στην άλλη.

Το ΣτΕ θεώρησε πως η οικονομική ζημιά που επικαλείται ο εκμεταλλευόμενος τα μέσα θαλάσσια αναψυχής ότι θα υποστεί από τη μεταφορά της επιχείρησής του είναι επανορθώσιμη.

Έγκριση ιδιωτικής πλωτής εξέδρας στην Αλεομάνδρα – Cavo Glyfadi Μυκόνου

Ταυτόχρονα το ΣτΕ με διαφορετική απόφαση έκανε δεκτή την αίτηση της Ιουλίας Τσέτη και της επέτρεψε να τοποθετήσει ιδιωτική πλωτή εξέδρα, προκειμένου να προσδένουν σκάφη αναψυχής στην θαλάσσια περιοχή Αλεομάνδρα – Cavo Glyfadi της Μυκόνου. Βέβαια, είχε προσφύγει ο Δήμος Μυκόνου κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας στο ΣτΕ και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία χορηγήθηκε στην κυρία Τσέτη άδεια για την τοποθέτηση ιδιωτικής πλωτής εξέδρας 60 τ.μ. Παρ’όλα αυτά, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την “απόφαση 1248/2022” έκρινε πως η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι «νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.