Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική παρουσία τους στην Ευρώπη

©EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις ως προς την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζο Μπαίντεν μίλησε αναφορικά με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον ως προς την ενίσχυση της στρατιωτική ισχύος του ΝΑΤΟ στη Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την αμυντική παρουσία τους στην Ευρώπη, εξαιτίας των απειλών που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τον αριθμό των αντιτορπιλικών στην Ισπανία σε έξι. Μάλιστα ανέφερε πως ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει δύο μοίρες F-35 στη Βρετανία. Παράλληλα, θα δημιουργήσει το αρχηγείο του 5ου Στρατού στην Πολωνία.

Νωρίτερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε πως η Κίνα συνιστά πρόκληση για τις αξίες και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Μιλώντας κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο ίδιος τόνισε πως η Συμμαχία πρέπει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες για την ασφάλειά της από τις κινεζικές επενδύσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.