Έτοιμος σε 3 μήνες ο ρομποτικός άνθρωπος του Μασκ

©TheDigitalArtist – Pixabay

Ο Ίλον Μασκ, από το Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, ανακοίνωσε ότι το ρομπότ που κατασκευάζει η Tesla θα κάνει την εμφάνισή του στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ρομπότ είναι γνωστό ως «Tesla Bot», αν και το επίσημο όνομα του είναι «Optimus Subprime». Ο ρομποτικός άνθρωπος «Optimus», σύμφωνα με τη η «Daily Mail», θα έχει ύψος δύο μέτρα, θα μπορεί να περπατάει με πέντε μίλια την ώρα και να σηκώνει 150 κιλά.

Θα μπορεί να χειρίζεται «επικίνδυνες και βαρετές» εργασίες σε ένα εργοστάσιο, αν και θα είναι «φιλικό». Θα μπορεί να συνδέει βίδες σε αυτοκίνητα μέχρι και να βοηθάει στα ψώνια. «Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο για να δείξουμε στον κόσμο», δήλωσε ο Ίλον Μασκ.

«Έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα στην Tesla με την οποία συνεργάζομαι στενά για να έχουμε έτοιμο ένα πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Το ρομπότ της Tesla αναμένεται περιλαμβάνει τον υπολογιστή Autopilot, που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις για να γίνει γνωστό ότι «η Tesla είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εταιρεία αυτοκινήτων». «Είμαστε, κατά την άποψή μου, η κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον πραγματικό κόσμο», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.