Παγώνη για τέταρτη δόση: Δικαιολογημένα εκνευρίζονται οι πολίτες

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι πολίτες έχουν αρχίσει και εκνευρίζονται με το θέμα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης και έχουν δίκιο», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ANT1 για τον κορονοϊό, διευκρίνισε ότι όσοι είναι άνω των 60 ετών, πρέπει να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση, ενώ όσοι είναι 30 έως 59 ετών θα πρέπει να την κάνουν εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι υγείας.

«Δεν υπάρχουν μελέτες και τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι υπάρχουν πρόσθετα οφέλη από μια τέταρτη δόση εμβολίου σε ανθρώπους 30 έως 59 ετών και δεν μπορεί να ρίχνουμε το μπαλάκι στους πολίτες. ‘Οποιος έχει κάνει την τρίτη δόση και μετά έχει νοσήσει, δεν χρειάζεται να κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «δεν κάνουμε το εμβόλιο επειδή φοβόμαστε, αλλά για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς σημείωσε πως «τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται γιατί βγάλαμε την μάσκα πολύ νωρίς, γιατί υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και γιατί έχουν χαλαρώσει πολύ τα μέτρα ατομικής προστασίας».

«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για μάσκες, είναι κατανοητό και σαφές ότι δεν πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ», εξήγησε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.