Yeni Safak: Θέμα «παράνομης κατοχής νησιών» θα θέσει ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

© Shutterstock

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ετοιμάζεται να θέσει στο ΝΑΤΟ ζήτημα παράνομης κατοχής νησιών από την Ελλάδα.

«Ένα άλλο θέμα που θα φέρει ο Ερντογάν στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών», αναφέρει το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα προσκομίσει στο ΝΑΤΟ, «αποδείξεις» πως η Σουηδία και η Φινλανδία «στηρίζουν την τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, απειλεί την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου αν δεν αποστρατικοποιηθούν.

Ο Οκτάι μίλησε στην εφημερίδα Μιλιέτ και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά: «Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά πρέπει αποστρατικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου φτάσει αυτό», σημείωσε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα το Καστελόριζο δηλώνοντας: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατικοποιούνται. Αυτά είναι απειλεί για εμάς, δεν μπορούμε να τα και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν πράξη της Ελλάδος».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.