Κρεμλίνο: Η υποψηφιότητα της Ουκρανίας και της Μολδαβίας είναι εσωτερική υπόθεση της ΕΕ

©Bluesnap – Pixabay

Η Μόσχα χαρακτήρισε «εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης» την απόφαση να δωθούν στην Ουκρανία και τη Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας.

Μάλιστα, η Μόσχα κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία. «Είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας πως είναι «σημαντικό» για τη Μόσχα «όλες αυτές οι διαδικασίες να μην επιφέρουν περισσότερα προβλήματα στη Ρωσία (…) στις σχέσεις αυτών των χωρών με τη Ρωσία».

Ο Πεσκόφ εμφανίστηκε αρνητικός ως προς τη βούληση της Μολδαβίας «να γίνει πιο ευρωπαϊκή από τους ίδιους τους Ευρωπαίους». Είπε πως η Τουρκία «δεν μπόρεσε ποτέ να προχωρήσει πιο μακριά. Όμως την ίδια στιγμή, έγινε μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εκτίμησε πως μια ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας δεν αντιπροσωπεύει «κανένα κίνδυνο» για τη χώρα του και είπε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αντιτίθεται σε αυτήν.

Κατηγόρησε, ωστόσο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι θέλουν να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία. «Ο Χίτλερ είχε συγκεντρώσει κάτω από τη σημαία του ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης για να κάνει πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ συγκροτούν έναν τέτοιο σύγχρονο συνασπισμό για να πολεμήσουν και, σε μεγάλο βαθμό, να κάνουν πόλεμο με τη Ρωσία», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.