Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, “σκούπισε” τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι ο Πρωταθλητής Ελλάδος, για πρώτη φορά μετά από το 2016, για 13η φορά στην ιστορία του, ενώ έκανε το πέμπτο του νταμπλ, κερδίζοντας και στον τρίτο τελικό τον Παναθηναϊκό, με 93-74 και έτσι με 3-0 νίκες πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου, στο τελευταίο παιχνίδι του αρχηγού, Γιώργου Πρίντεζη. Με τις 31 νίκες, στο πρωτάθλημα και μόλις μία ήττα, αλλά και το 8-0 στις νίκες στα πλέι οφ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ρεκόρ νικών στην ιστορία της Basteleague. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ξέφρενο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό με όπλο του τον αιφνιδιασμό και τον Νέντοβιτς να προηγείται στο τρίλεπτο με 10-6. Γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε, παίζοντας αρκετά κάτω από το καλάθι με τον Φαλ και πήρε το προβάδισμα με 18-15, 4 λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Νέντοβιτς συνέχισε να παίρνει το παιχνίδι πάνω του και να σκοράρει, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με Ντόρσεϊ και Παπανικολάου, για το +5 (23-18). Οι πράσινοι απάντησαν με Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 28-26.

Με προσωπικό σόλο του Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι το προβάδισμα με 30-28, ενώ με τρίποντο του Έβανς και ένα επιμέρους 13-4 έφερε το σκορ στο 35-32 για τους πράσινους. Δύο λάθη όμως του Νέντοβιτς τον έφεραν στον πάγκο και τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα με 36-35, στα 6 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Με Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός έφτασε στο +8 (43-35) ενώ με Σλούκα και Ζαν Σαρλ πήγε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο +13 (51-38), 1’30” πριν να ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Λάθη του Παναθηναϊκού έβγαλαν τον Ολυμπιακό σε αιφνιδιασμούς, στέλνωντας την διαφορά στο +15, για το 55-40, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός επιχείρησε και πάλι με Νέντοβιτς να μπει στο ματς, όμως ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και ανέβασε την διαφορά στο +19 (63-44) στο 25′. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με πίεση και με το Νέντοβιτς ξανά να “εκτελεί” και με ένα σερί 9-0 μείωσε στο 63-53, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το αρνητικό σερί του Ολυμπιακού έσπασε ο Σλούκας με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου με 5 συνεχόμενους πόντους, με τον Κασελάκη να απαντά με τρίποντο. Όμως με κλέψιμο του ΜακΚίσικ ο οποίος έφτασε μέχρι το κάρφωμα, ο Ολυμπιακός άνοιξε και πάλι την διαφορά στο +15 (71-56). Με κάρφωμα του Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 75-62, όμως με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Φαλ. Κλέψιμο του Ολυμπιακού και καλάθι του Βεζένκοφ έφερε την διαφορά στο +17 (79-62), 5 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει και έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν με άνεση στο τέλος στη νίκη τίτλου. 

Τα δεκάλεπτα: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.