Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν εισέβαλε στην Ουκρανία

©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Από τότε που ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στην Ουκρανία χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, πάντως, ισχυρίστηκε στο BBC ότι «εμείς δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ότι η Ρωσία δεν επιτέθηκε στην Ουκρανία. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να εξηγήσουμε στην Δύση ότι «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» είναι έγκλημα, τόνθσε.

«Εμείς δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία», «αναγγείλαμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση επειδή δεν είχαμε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσουμε στη Δύση ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν μια εγκληματική πράξη», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι αξιωματούχοι των διεθνών οργανισμών έχουν υποστεί τις πιέσεις της Δύσης και συχνά μεταφέρουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.

«Είναι πολύ κρίμα»… «αλλά οι διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένων της Ύπατης Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, δέχονται πιέσεις από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται από τη Δύση», δήλωσε ο ίδιος/

«Η Ρωσία δεν είναι άμεμπτη. Η Ρωσία είναι αυτό που είναι και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε», συμπλήρωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.