Ουκρανία: Αδύνατη και επικίνδυνη η εκκένωση του εργοστασίου χημικών Αζότ

©EPA/NUNO VEIGA

Το εργοστάσιο χημικών Αζότ έχει σχεδόν καταστραφεί από ρωσικούς πυραύλους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.

Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ είπε ότι η απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο είναι αδύνατη και επικίνδυνη, εξαιτίας των μαχών. «Δεν υπάρχουν άθικτα διοικητικά κτίρια στους χώρους του εργοστασίου χημικών», έγραψε ο ίδιος. «Οι μάχες για τον έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ συνεχίζονται», αναφέρεται.

Ουκρανοί στρατιώτες έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χημικών Αζότ. Αρκετοί κάτοικοι της πόλης βρίσκονται στο ίδιο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Η συμφωνία περιλαμβάνει όπλα του πυροβολικού, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Ο Μπάιντεν τονίζει ότι πληροφόρησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για το πακέτο ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Επανέλαβα ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία η οποία υπερασπίζεται τη δημοκρατία της, προστατεύει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της, απέναντι στην αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας», σημείωσε ο Μπάιντεν.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει αμυντικά όπλα και πυρομαχικά, καθώς και «τους προηγμένους εκτοξευτήρες ρουκετών που χρειάζονται οι Ουκρανοί για τις αμυντικές επιχειρήσεις τους στο Ντονμπάς», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.