Ρογκόζιν: «Οι εξωγήινοι μπορεί να μελετούν τους πολιτισμούς στη Γη»

©Albert Antony – Unsplash

Μετά το Κογκρέσο και τη NASA και η Ρωσία πήρε θέση για την ενδεχόμενη ύπαρξη εξωγήινων.

Ο διευθυντής στης Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής. «Οι εξωγήινοι μπορεί να μελετούν τους πολιτισμούς στη Γη, ενώ παραμένουν απαρατήρητοι από εμάς», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως η NASA ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος μελέτης και προσπάθειας ερμηνείας των «Αγνώστων Εναέριων Φαινομένων». Είχε προηγηθεί συνεδρία του Κογκρέσου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Ρογκόζιν ανέφερε ότι υπάρχουν χιλιάδες παράγοντες που μπορεί να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη ζωής. «Γνωρίζουμε τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης αλλά τι θα ίσχυε εάν η Μεγάλη Έκρηξη συνέβη μόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σύμπαντος, που απλά είναι ορατό σε εμάς; Μπορεί να υπάρχουν άλλοι κόσμοι όπως και άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδήγησαν στην ανάπτυξη ζωής, και ευφυούς ζωής», σημείωσε ο ίδιος.

«Το 99,9% των περιπτώσεων που έχουν μελετήσει οι ειδικοί, ήταν ατμοσφαιρικά ή άλλα φυσικά φαινόμενα, που δεν έχουν καμία σχέση με εξωγήινη ζωή. Ωστόσο, ακόμα υποθέτουμε ότι αληθινές θεάσεις UFO μπορεί να έχουν συμβεί», υπογράμμισε.

«Αυτά στα οποία αναφερόμαστε, συνήθως συμβαίνουν κατά τις πρώτες δοκιμές νέου αεροσκάφους», εξήγησε ο διευθυντής του Roscosmos.

Τέλος, Ρογκόζιν είπε ότι «οι άλλες μορφές ζωής μπορεί να έχουν φτάσει σε τέτοιο προηγμένο επίπεδο, ώστε να μελετούν τον ανθρώπινο πολιτισμό και τον πλανήτη μας, όπως ακριβώς εμείς οι άνθρωποι μελετούμε τα άλλα είδη εδώ στη Γη. Μπορούμε να μελετήσουμε τα βακτήρια, αλλά μπορούμε επίσης να γίνουμε αντικείμενο μελέτης όπως τα βακτήρια».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.