Άνετη νίκη για Φερστάπεν στην F1, καταστροφή για Φεράρι στο Αζερμπαϊτζάν

Διπλό ήταν το όφελος για τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull, αφού όχι μόνο ο Ολλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε στο Αζερμπαϊτζάν, όχι μόνο η Αυστριακή ομάδα έκανε το 1-2 με τον Σέρχιο Πέρεζ να τερματίζει δεύτερος, αλλά είδε και τις δύο Ferrari, του Σαρλ Λεκλέρ και του Κάρλος Σάϊνθ να εγκαταλείπουν τον αγώνα, από μηναχική πρόβλημα και να μην παίρνουν κανέναν βαθμό. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ, με Μερσέντες.

Ο Λεκλέρκ ήταν στην pole position αλλά δεν μπόρεσε να την κρατήσει μόλις στην πρώτη στροφή, με τον Πέρεζ να τον περνάει και τον Φερστάπεν να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Η εγκατάλειψη του Σάϊνθ έφερε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, με τον Λεκλέρκ να μπαίνει αμέσως για pit stop, σε αντίθεση με τις Red Bull. Ο Πέρεζ δέχθηκε εντολή να αφήσει την πρώτη θέση στον Φερστάπεν όμως μπαίνοντας αργότερα για pit stop, ο Λεκλέρκ φαινόταν ευνοημένος, μέχρι που “έσκασε” η μηχανή του, αφήνοντας τον αγώνα στον 20o γύρο.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα για τον Φερστάπεν για να πάρει μία σημαντική νίκη, 25η της καριέρας του, που τον εδραιώνει στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, με 150 βαθμούς, με δεύτερο πλέον τον Πέρεζ με 129 βαθμούς και τον Λεκλέρκ να πέφτει στην τρίτη θέση με 116 βαθμούς.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο επτάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με Μερσέντες, με πέμπτο τον Πιερ Γκασλί και έκτο τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Επόμενο γκραν πρι την επόμενη Κυριακή (19/6) στον Καναδά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.